LA FORMACIÓ

La demanda d’una pedagogia respectuosa amb els infants és cada vegada més gran en l’època actual. Les propostes formatives de La Caseta busquen respondre a aquesta demanda i facilitar el desenvolupament de projectes que, tot i ser diferents, tinguin en comú la intenció de respectar la naturalesa dels infants i apropar-nos així a una humanitat més conscient i lliure.

Volem afavorir les actituds i capacitats que permetin a les persones educadores situar-se en un projecte que ajudi l’infant a desenvolupar-se íntegrament, és a dir, en una pedagogia del joc, de l’acompanyament emocional, la creativitat, la llibertat i el respecte.

La Caseta és un projecte en plena evolució. No disposem de “veritats” que no siguin provisionals i circumstancials, és a dir, lligades a un context format per un espai físic, un grup d’infants determinats, un grup de pares i mares i un equip d’educadors/es. Per tant, compartirem la nostra experiència amb vosaltres sense la intenció que sigui definitiva. No volem “fer escola”, sinó contribuir a generar un coneixement sempre en canvi continu. No volem posar l’accent en l’assimilació d’un tipus de metodologia, sinó en la construcció personal d’una forma de situar-se respecte els infants.

Actualment La Caseta ofereix una formació anual que recull les bases pedagògiques de l’experiència d’acompanyament als infants i famílies durant els seus 18 anys d’existència.