La formació de la Caseta consta de 9 mòduls:

 

BASES DE LA METODOLOGIA DE LA CASETA

S’hi experimentaran situacions diverses dacompanyament de laltre (individual i de grup) i es facilitarà un mitjà teoricopràctic per facilitar lacompanyament de processos creatius i de creixement. Parlarem sobre les prostes, les actituds i com entenem laprenentatge.

Aquest mòdul l’impartirà Pere Juan fundador de La Caseta. 

 

TACTE NUTRITIU i SENSIBILITZACIÓ DE LA CONSCIÈNCIA PER SER PRESÈNCIA

A través del tacte ens comuniquem profundament… En aquest taller tindrem l’oportunitat, des de la pròpia intuïció i l’escolta envers l’altre, d’explorar diferents recursos que acompanyen el procés dels infants a través del tacte nutritiu.

I sensibilitzarem la consciència del nostre cos per sentir-ne el fluir del camp sensorial i perceptiu. Un viatge des de la sinceritat de l’escolta i un espai de trobada amb la presència.

PROCÉS CREATIU: 
Durant aquest dia explorarem sobre què entenem per procés creatiu, les possibilitats de cada material, des d’on fa la proposta l’adult i quins paràmetres observem.

JOC PRESIMBÒLIC I PULSIONAL: 
S’hi experimentaran diferents situacions de joc presimbòlic (pulsional, sensoriomotor i reassegurament) i posteriorment es reflexionarà sobre el seu sentit dins de l’evoluci
ó de l’infant.

JOC SIMBÒLIC I EVOLUTIVA DE L’INFANT: 
Serà un espai on es podrà aprofundir i vivenciar el joc simbòlic, un espai per poder compartir sobre els diferents tipus de jocs simbòlics, sobre com l’adult es posiciona per acompanyar-lo i quines són les funcions que té aquest joc en la vida de l’infant. Aquest marc de joc el relacionarem amb les necessitats que té cada infant segons el moment evolutiu.

LA PSICOMOTRICITAT EN L’ÀMBIT EDUCATIU I FAMILIAR: 
Es vivenciarà el procés que aplega la pràctica psicomotriu (de la vivència a la representació) i es reflexionarà sobre laportació d’aquesta pràctica a la pedagogia. Parlarem sobre com preparar un espai educatiu o un espai familiar, com construir espais on es puguin donar jocs significatius.

LA PEDAGOGIA SISTÈMICA I LA CASETA: 

Partint de la vivència analitzarem i mirarem com la pedagogia sistèmica ens  pot ajudar a acompanyar els infants, en la relació amb els adults, en l’ordre i el lloc que ocupa cada persona en el seu sistema (tan de feina com familiar).

LA GESTALT I LA CASETA: 
De la mà de Tania Rojo mirarem quines són les necessitats vitals de cada etapa evolutiva i com afecten la construcció de la personalitat. Viurem aquests moments sensibles i parlarem de com acompanyar-los.

TANCAMENT: 
Construirem un espai de digestió i síntesis de tota la formació i per resoldre els dubtes pendents o els temes que necessitin més temps.