La formació de la Caseta consta de 9 mòduls:

 

JOC PRESIMBÒLIC: dissabte 27 d’octubre de 2018.
S’hi experimentaran diferents situacions de joc presimbòlic (pulsional, sensoriomotor i reassegurament) i posteriorment es reflexionarà sobre el seu sentit dins de l’evolució de l’infant.

JOC SIMBÒLIC: dissabte 17 i diumenge 18 de novembre de 2018.
Serà un espai on es podrà aprofundir i vivenciar el joc simbòlic; un espai per poder compartir sobre els diferents tipus de jocs simbòlics, sobre com l’adult es posiciona per acompanyar-lo i sobre quines són les funcions que té aquest joc en la vida de l’infant.

SENSIBILITZACIÓ DE LA CONSCIÈNCIA PER SER PRESÈNCIA: dissabte 1 de desembre de 2018.
Sensibilitzarem  la consciència del  nostre cos per sentir el fluir del camp sensorial i perceptiu, visualitzarem les connexions energètiques i deixarem fluir el moviment per alliberar el nostre ser creador. Un viatge des de la sinceritat de l’escolta i un espai de trobada amb la presència.

METODOLOGIA I ACTITUDS: dissabte 26 i diumenge 27 de gener de 2019.
S’hi experimentaran situacions diverses d’acompanyament de l’altre (individual i de grup) i es facilitarà un mitjà teoricopràctic per facilitar l’acompanyament de processos creatius i de creixement.

PROCÉS CREATIU: dissabte 23 de febrer de 2019.
Explorarem què entenem per procés creatiu, les possibilitats de cada material, des d’on fa la proposta l’adult i quins paràmetres observem.

TACTE NUTRITIU: dissabte 23 de març de 2019.
A través del tacte ens comuniquem profundament… En aquest taller tindrem l’oportunitat, des de la pròpia intuïció i l’escolta envers l’altre, d’explorar diferents recursos que acompanyen el procés dels infants a través del tacte nutritiu.

SISTÈMICA: dissabte 27 i diumenge 28 d’abril de 2019.
Partint de la vivència analitzarem i mirarem com la pedagogia sistèmica ens pot ajudar a acompanyar els infants, en la relació amb els adults i en l’ordre i el lloc que ocupa cada persona en el seu sistema (ja sigui de feina o familiar).

PSICOMOTRICITAT: dissabte 18 de maig de 2019.
Es vivenciarà el procés que aplega la pràctica psicomotriu (de la vivència a la representació) i es reflexionarà sobre l’aportació d’aquesta pràctica a la pedagogia.

RELACIONS, GESTIÓ I LEGALITAT, MÉS ENLLÀ DE LES PORS I TANCAMENT: dissabte 1 i diumenge 2 de juny de 2019.
Aquest mòdul ens confrontarà amb el que ens remouen els temes legals associats als espais d’educació no homologats. Proposarà arribar a una resposta, des de la consciència, que ens permeti sentir-nos còmodes i amb serenor en possibles situacions, ja sigui decidint no complir amb tots els detalls o bé utilitzant les eines i estratègies que funcionen per donar plena cobertura legal als espais d’educació no homologats.