Psicomotricitat

Els nens i les nenes es mouen i juguen. És natural, normal i saludable que ho facin ja que aquest és el mitjà privilegiat que tenen per expressar les seves emocions, estats d’ànim, inquietuds, relacionar-se amb els altres i, en general, conèixer el món.
L’activitat de psicomotricitat es desenvolupa en un espai especialment preparat, cuidat, amb materials suggeridors que conviden a l’experimentació, l’exploració motriu, sensorial i emocional.

Les propostes van des de l’exploració corporal amb coixins, teles, túnels, rampes, trapezis, fins a allò més sensorial i el joc simbòlic. El procés natural de la sessió porta l’infant a finalitzar cada trobada experimentant les possibilitats dels diferents llenguatges expressius a través del dibuix, la pintura, la massa, la pasta de sal, les construccions amb fustes i els contes. Per a acomiadar-nos fem un petit ritual de grup que generalment està acompanyat de música.

En aquesta activitat les propostes són suggerides i no directives, intentant respectar i acompanyar el ritme i l’interès de l’infant en cada moment. En aquest sentit, la psicomotricitat ofereix a l’infant un espai, temps, context i acompanyament perquè connecti amb el plaer del moviment, les sensacions, les emocions i experimenti amb els diferents llenguatges expressius per a poder transmetre els seus estats d’ànim, vivències i desitjos en el marc d’un espai de seguretat tant física com afectiva.

La presència del/la psicomotricista en aquesta activitat està orientada a facilitar un entorn i clima grupal de respecte entre totes les persones que hi participen, a la vegada que acompanya en l’experimentació i en l’organització de l’espai a partir de l’escolta i l’ajust a les diferents necessitats i propostes que els infants plantegen.

L’activitat de psicomotricitat per als més petits (dels 9 mesos fins els 4 anys) és un espai que inclou la participació dels pares i/o mares perquè gaudeixin de les possibilitats d’un espai i temps de cura exclusiva i dedicació mútua en un ambient respectuosament compartit amb altres famílies.

Informació i inscripcions: tardesalacaseta@gmail.com

                                                                                 Horaris per grups 2021/2022

Psicomotricitat en família:

1-2 anys: dimecres de 17h a 18h

2-3 anys: dimarts de 16h a 17.15h

3-4 anys: dilluns de 17.45 a 19h

4-5 anys: dimarts de 17.45 a 19h                                                                                             

Psicomotricitat infants sols:

5-6 anys: dijous de 17.45h a 19h

Coneix una mica mès de mi…

El meu nom és Silvia Minarelli, soc nascuda a Itàlia i des de fa 21 anys visc a Catalunya.

Estic llicenciada en Historia Contemporània.

Porto des de el 2011 treballant en l’àmbit de l’Educació lliure en diferents projectes tant a Barcelona com a pobles catalans.

Em vaig formar en Psicomotricitat educativa i preventiva a la A.E.C.

Al 2017 vaig arribar a La Caseta, on vaig ser educadora en el projecte educatiu per 2 anys. Al mateix temps vaig començar a portar grups de Psicomotricitat en família i actualment porto els grups de psicomotricitat i la coordinació de les activitats de tardes.

Estic formada també en prevenció de la  violència de gènere i la sexualitat conscient i acompanyo a famílies i professorat en l’educació respectuosa i especialment profunditzant en els temes de gènere, coeducació i sexualitat.