Psicomotricitat

Els nens i les nenes es mouen i juguen. És natural, normal i saludable que ho facin ja que aquest és el mitjà privilegiat que tenen per expressar les seves emocions, estats d’ànim, inquietuds, relacionar-se amb els altres i, en general, conèixer el món.
L’activitat de psicomotricitat es desenvolupa en un espai especialment preparat, cuidat, amb materials suggeridors que conviden a l’experimentació, l’exploració motriu, sensorial i emocional.

Les propostes van des de l’exploració corporal amb coixins, teles, túnels, rampes, trapezis, fins a allò més sensorial i el joc simbòlic. El procés natural de la sessió porta l’infant a finalitzar cada trobada experimentant les possibilitats dels diferents llenguatges expressius a través del dibuix, la pintura, la massa, la pasta de sal, les construccions amb fustes i els contes. Per a acomiadar-nos fem un petit ritual de grup que generalment està acompanyat de música.

En aquesta activitat les propostes són suggerides i no directives, intentant respectar i acompanyar el ritme i l’interès de l’infant en cada moment. En aquest sentit, la psicomotricitat ofereix a l’infant un espai, temps, context i acompanyament perquè connecti amb el plaer del moviment, les sensacions, les emocions i experimenti amb els diferents llenguatges expressius per a poder transmetre els seus estats d’ànim, vivències i desitjos en el marc d’un espai de seguretat tant física com afectiva.

La presència del/la psicomotricista en aquesta activitat està orientada a facilitar un entorn i clima grupal de respecte entre totes les persones que hi participen, a la vegada que acompanya en l’experimentació i en l’organització de l’espai a partir de l’escolta i l’ajust a les diferents necessitats i propostes que els infants plantegen.

L’activitat de psicomotricitat per als més petits (dels 9 mesos fins els 4 anys) és un espai que inclou la participació dels pares i/o mares perquè gaudeixin de les possibilitats d’un espai i temps de cura exclusiva i dedicació mútua en un ambient respectuosament compartit amb altres famílies.

                                                                                 Horaris per grups 2019/2020

Psicomotricitat en família:

9-18 mesos: dimecres de 16,15 a 17,15

1-2 anys: dilluns de 16,15 a 17,30

2-3 anys: dimarts de 16,15 a 17,30                                                                                               Psicomotricitat pulsional*:

 

3-4 anys: dimecres de 17,45 a 19                                                                                                      5-7 anys: dijous de 18 a 19,15

 

4-5 anys: dimarts de 17,45 a 19

 3-5 anys: dilluns de 17:30 a 18:45

                                                                                                                                                    *sense acompanyament dels pares en el grup

 

 

Novetat: grups de psicomotricitat en família els dissabtes (dos dissabtes al mes, amb compromís trimestral)

2-3 anys: dissabtes de 17 a 18,15 h

3-5 anys: dissabtes de 18,30 a 19,45 h

 

Dates dels dissabtes:

3 i 7 d’octubre, 7 i 21 de novembre (1r trimestre)

9 i 23 de gener, 6 i 20 de febrer, 6 i 13 de març (2n trimestre)