Psicomotricitat

Els nens i les nenes es mouen i juguen. És natural, normal i saludable que ho facin ja que aquest és el mitjà privilegiat que tenen per expressar les seves emocions, estats d’ànim, inquietuds, relacionar-se amb els altres i, en general, conèixer el món.
L’activitat de psicomotricitat es desenvolupa en un espai especialment preparat, cuidat, amb materials suggeridors que conviden a l’experimentació, l’exploració motriu, sensorial i emocional.

Les propostes van des de l’exploració corporal amb coixins, teles, túnels, rampes, trapezis, fins a allò més sensorial i el joc simbòlic. El procés natural de la sessió porta l’infant a finalitzar cada trobada experimentant les possibilitats dels diferents llenguatges expressius a través del dibuix, la pintura, la massa, la pasta de sal, les construccions amb fustes i els contes. Per a acomiadar-nos fem un petit ritual de grup que generalment està acompanyat de música.

En aquesta activitat les propostes són suggerides i no directives, intentant respectar i acompanyar el ritme i l’interès de l’infant en cada moment. En aquest sentit, la psicomotricitat ofereix a l’infant un espai, temps, context i acompanyament perquè connecti amb el plaer del moviment, les sensacions, les emocions i experimenti amb els diferents llenguatges expressius per a poder transmetre els seus estats d’ànim, vivències i desitjos en el marc d’un espai de seguretat tant física com afectiva.

La presència del/la psicomotricista en aquesta activitat està orientada a facilitar un entorn i clima grupal de respecte entre totes les persones que hi participen, a la vegada que acompanya en l’experimentació i en l’organització de l’espai a partir de l’escolta i l’ajust a les diferents necessitats i propostes que els infants plantegen.

L’activitat de psicomotricitat per als més petits (dels 9 mesos fins els 4 anys) és un espai que inclou la participació dels pares i/o mares perquè gaudeixin de les possibilitats d’un espai i temps de cura exclusiva i dedicació mútua en un ambient respectuosament compartit amb altres famílies.

Informació i inscripcions: tardesalacaseta@gmail.com

                                                                                 Horaris per grups 2023/2024

Psicomotricitat en família:

9-20 mesos: dimecres de 16:15h a 17:15h

2 anys: dimarts de 17h a 18h

3 anys: dijous de 17h a 18:15h

4 anys: dilluns de 17h a 18:15h

5 anys: dimecres de 17:45h a 19h

                                                                                           

L’equip de tardes de la Caseta som:

Eulàlia Solé Altimira 

Sòcia de la Cooperativa de la Caseta.

Acompanyant en el marc de l’educació lliure amb 12 anys d’experiència.

Sociòloga, Educadora de Massatge infantil, Psicomotricista i Terapeuta psicomotriu.

Tutora de pràctiques i col·laboradora del postgrau de Psicomoticitat Educativa de la UB-AEC.

Actualment porto la Coordinació de tardes de la Caseta.

Silvia Minarelli 

Estic llicenciada en Historia Contemporània.

Porto des de el 2011 treballant en l’àmbit de l’Educació lliure en diferents projectes tant a Barcelona com a pobles catalans.

Em vaig formar en Psicomotricitat educativa i preventiva a la A.E.C.

Al 2017 vaig arribar a La Caseta, on vaig ser educadora en el projecte educatiu per 2 anys. Al mateix temps vaig començar a portar grups de Psicomotricitat en família.

Estic formada també en prevenció de la violència de gènere i la sexualitat conscient i acompanyo a famílies i professorat en l’educació respectuosa i especialment profunditzant en els temes de gènere, coeducació i sexualitat.

Myriam Reyes Amador 

Psicomotricista. Educadora social. Formada en educació emocial. Mare.

Clara Collazos Diaz

Psicòloga, psicomotricista i educadora infantil. Formada en enfocament restauratiu.