Trobada per parlar sobre el voluntariat a La Caseta: 5 de setembre del 2019 a les 17h

El voluntariat a La Caseta està pensat per ser un espai de creixement per a persones que tinguin curiositat i disponibilitat per conèixer l’acompanyament que construïm a la Caseta, podent viure i observar el dia a dia amb nosaltres. Les persones voluntàries ens ajuden en la preparació dels espais, propostes i dinars.

Nosaltres oferim acompanyament en el procés vivencial dels voluntaris/àries i dinar ecològic i de proximitat cuinat per les famílies amb molta cura i amor.

Informació: info@la-caseta.com

Sessió oberta COS I ATENCIÓ: 16 de setembre del 2019 a les 19h

Un espai per a recuperar el contacte amb el teu cos. «Assaboreixo el moment. M’emociono amb el moviment i la música. Escolto el silenci. Respiro a fons. És temps per a mi, per retrobar-me.»

Utilitzarem diverses eines de la Teràpia Corporal Integrativa com la respiració, la bioenergètica, el moviment expressiu i el massatge.

Informació:  bertaff@gmail.com

Sessió informativa de psicomotricitat: 19 de setembre 2019 a les 18h

Una oportunitat per conèixer l’espai, les psicomotricistes, poder preguntar i compartir per totes les persones interessades a apuntar-se a l’activitat de psicomotricitat en La Caseta. Es tracta d’una trobada només per a persones adultes, per poder parlar amb tranquil·litat i respondre totes les consultes que hi hagi.

Informació i inscripcions a la sessió informativa: tardeslacaseta@gmail.com

Sessió informativa de la formació de La Caseta: 27 de setembre 2019 a les 18:30h

Volem afavorir les actituds i capacitats que permetin a les persones situar-se en un lloc que ajudi l’infant a desenvolupar-se íntegrament, és a dir, en una pedagogia del joc, de l’acompanyament emocional, la creativitat, la llibertat i el respecte.

Formació reconeguda pel Departament d’Ensenyament

Últim dia per apuntar-se a la formació de “Com acompanyar la sexualitat” amb Anna Salvia: 27 de setembre 2019

Un espai on reflexionarem sobre l’educació sexual que donem als infants a partir del compartir coneixements , vivències i recursos. Adreçada a famílies i acompanyants d’infants de 0-12 anys.

Formació reconeguda pel Departament d’Ensenyament

Agressivitat i conflictes: Dissabte 16 de novembre de 10:30 a 13:30h

En aquest taller us convidem a canviar la mirada cap als conflictes, per entendre que són una part del camí que transitem, i que són oportunitats per aprendre i desenvolupar-nos. També a comprendre tant les expressions agressives com també les més passives, que poden acompanyar la resolució dels conflictes, perdent-los la por.

Les portes obertes del projecte 2-6 seran el divendres 11 d’Octubre del 2019 de 17h a 18:30h i divendres 10 de gener de 2020 en el mateix horari. La Caseta és un projecte d’educació viva que acull infants de 2 a 6 anys des de l’any 2000, i a partir del curs 19-20 també hi haurà infants a partir d’1 any a la Petita Caseta.

Taller Constel·lacions Familiars:  Dilluns 20 de gener de 19:30 a 22:00h

Hi ha problemes que pertorben insistentment el cor i mantenen l’ànima atrapada. Una constel·lació mostra la tensió i el bloqueig que hi ha, i proposa nous moviments per viure en pau i amb força en un retrobament profund amb l’harmonia oblidada.

Límits en la infantesa: Dissabte 25 de gener de 10:30 a 13:30h

“Puc posar límits sense coartar? Des de quina edat són necessaris els límits? Estan renyits els límits i la llibertat? Quina diferència hi ha entre un límit orgànic i un d’inorgànic? Què significa posar un límit? Què passa si els infants no compleixen els límits que establim?

Si et trobes amb pors, dubtes, dificultats i inquietuds a l’hora de posar límits i sostenir-los, et convidem a participar en aquest taller en el qual, a través d’informació, eines pràctiques i reflexió, cercarem la manera de superar aquestes dificultats.

Cos Oracle: Dissabte 15 de febrer: 10:00 a 19:00

T’ajudarà si tens una pregunta, una decisió que has de prendre o algun aspecte de la teva vida que vulguis desenvolupar.  La proposta neix de la integració de diferents pràctiques i experiències (arts marcials, dansa creativa, dansa butoh, el llenguatge simbòlic, visió sistèmica, etc.)

Taller introducció al joc amb minimons: Dissabte 1 de febrer: 9:30 a 13:30h.

El joc dels Mini Mons és un tipus de joc imaginatiu i de rols que convida i provoca als infants ser creatius i espontanis en un context de joc dramàtic-representatiu. La teoria de les peces soltes explica que quants més elements tingui un espai, més possibilitats de crear i imaginar tindrà la persona. El joc amb les peces soltes aporta grans dosis de pensament creatiu i divergent als infants.  Escenaris de joc on s’hi aboquen emocions, il·lusions, desitjos, fantasies… 

Formació reconeguda pel Departament d’Ensenyament, aquesta formació està formada pel taller de Minimons i el de Pedagogia de la llum.

Taller de pedagogia de la llum: Dissabte 14 de març: 9 a 14h i de 15:30h a 18:30h

La llum, com a element present a la natura i com a element artificial, permet una multiplicitat d’accions que combinen -a través del joc- la ciència, l’art i la vivència, generant un clima d’experimentació i creativitat. Oferim un taller vivencial i de diàleg per a la incorporació de la pedagogia de la llum a l’escola i a casa. 

Formació reconeguda pel Departament d’Ensenyament, aquesta formació està formada pel taller de Minimons i el de Pedagogia de la llum.

Relacions entre germans/es: Dissabte 14 de març de 10:30 a 13:30

La incorporació de cada nou membre de la família és una gran alegria que implica una adaptació, i genera nous rols i vincles. A les mares i als pares no només els neix un nou fill, també apareix un nou vincle entre germans que cal acompanyar, un vincle que evidentment no està exempt de baralles i conflictes. Quin és el nostre paper quan acompanyem el conflicte entre germans/es? Podem fer alguna cosa per afavorir l’harmonia en aquesta relació?

Acompanyar el desenvolupament motriu dels nadons: Dissabte 18 d’abril de 10:30 a 13:30

El desenvolupament psicomotor de l’infant és un aspecte del desenvolupament global que no només influirà en com se senti el nen/a en relació a les seves capacitats motrius, sinó que també influirà en el desenvolupament de la seva personalitat i en la seva autoestima. Perquè aquest desenvolupament està íntimament relacionat amb els seus primers èxits, amb la seva manera d’aconseguir allò que vol i amb la seva autopercepció.