Aquest curs, més de seixanta famílies han gaudit de l’espai de psicomotricitat de tardes. Des del mes d’octubre, fins al març quan vam haver de tancar les nostres portes de forma momentània, els infants (acompanyats d’algú de la seva família, o solets els més grans), van omplir el nostre espai amb experimentacions diverses amb el seu cos, jocs, trobades, i molt de plaer compartit. I mentre els vincles s’anaven enfortint, i els jocs s’anaven desenvolupant, les emocions es movien i les expressions es feien presents. I va ser realment bonic poder acompanyar tot el que va succeir a les sales de La Caseta i a cada persona i personeta que va participar de la nostra proposta de
psicomotricitat.
En l’espai d’adults, vam acollir les inquietuds i els desitjos de créixer de moltes persones (mares, pares i educadores) que van apropar-se amb apertura, disponibilitat, i es van entregar a l’experiència de compartir i reflexionar juntes. Aquesta apertura va permetre un espai en el qual estem agraïdes d’;haver pogut aprofundir i fer autèntiques trobades entre les persones participants.
Vam fer una xerrada sobre la necessitat de cuidar-nos per tal de poder cuidar, i vam tractar en dos tallers alguns temes complicats de la criança, com són els límits, l’agressivitat i els conflictes. I per poder pensar en com actuar amb els infants, vam passar per nosaltres, per veure quina és la relació nostra amb aquestes temàtiques. I les persones que van participar, ens van tornar que resultaven espais de creixement, i que s’havien quedat amb ganes de més!

Aquest curs 2019-2020 també hem engegat el projecte de la Petita Caseta amb molta il·lusió. Al mes de setembre vam començar les adaptacions amb un grup reduït de 5 infants al dia. L’aventura va començar amb les famílies investigant la sala de fusta i el pati. Poc a poc els infants anaven construint el seu espai, el vincle amb les adultes i els adults anaven marxant. Gaudint de les migdiades, de les exploracions motrius i del material vam arribar a l’hivern. I al gener alguns infants van ampliar dies i d’altres van aparèixer. La petita caseta va anar creixent amb els infants i amb les adultes. Amb l’arribada del coronavirus hem hagut de tancar el procés de forma abrupta però estem agraïdes de tot el que hem compartir.

La formació de La Caseta l’hem viscut com un lloc on compartir, créixer i construir-nos. totes les adultes hem anat construint un grup de conneixió i interacció. Des del joc, la creació i l’escolta pròpia. Moltes gràcies a totes les que ho heu fet possible!

També hem gaudit de la subvenció de l’Ajuntament de Barcelona, la subvenció per incorporació de socis i la subvenció del SOC de joves en pràctiques. Moltes gràcies a totes aquestes entitats que ens recolzem en la mesura que podeu.

Aquest curs 2019-2020 hem continuat amb el projecte d’acompanyament per infants de 2 a 6 anys a la Caseta. Com cada any, les adaptacions han marcat l’inici del curs. Els infants acompanyats de les seves famílies han anat omplint els espais. Els infants han explorat l’entorn i les sales, han establert vincles amb les persones acompanyants i han descobert nous materials amb els que jugar. També les hem vist relacionant-se amb els altres infants i curiosejant amb les propostes i estructures del dia a dia. Com sempre, l’adaptació ha estat un procés de descoberta i vinculació amb la Caseta.
Un cop l’adaptació ha acabat, s’han anat obrint nous espais de relació i d’exploració entre els infants nouvinguts. Com sol passar habitualment, ha estat un període intens i ple d’emocions que ens ha anat construïnt com a grup, i pel qual estem molt agraïdes. 
Durant el curs, hem omplert la sala de pedra de jocs i pulsió, de disfresses, vaixells pirata, castells, cases, animals i superheroïnes. Entre teles, coixins i matalassos, hem vist desenvolupar històries plenes de vida i creixement. 
La sala de llum, recollida i càlida, ens ha permès descobrir nous contes i llegendes, ens ha donat espai per construir naus i fortificacions que han ajudat als infants a començar els dies des de la calma de la sala. Les creacions artístiques i la manipulació de materials ha estat sempre present al dia a dia de la sala, hem gaudit de la creativitat en el seu esplendor!
Les propostes que hem anat acompanyant les persones adultes, des dels experiments, on hem jugat amb la ciència, fins a les propostes d’expressió artística (pintura, fang, pasta de sal, etc) han estat molt celebrades i gaudides pels infants. La sala polivalent ha estat l’espai que ha acollit aquestes propostes.  
I com no, el pati, un dels espais més freqüentats de La Caseta. Hem acompanyat als infants a explorar el món de la jardineria, a jugar amb els bassals d’aigua de la pluja, fent forats i muntanyes i conduint tricicles i bicicletes.
Ha estat un curs bonic, abruptament aturat per la situació generada pel Covid-19, on les persones adultes hem anat creant un grup de connexió i escolta cap als infants. També hem viscut amb alegria i profunditat els cercles de famílies, on hem compartit, famílies i acompanyants, diferents mirades i recursos, amb l’escolta i el respecte cap al desenvolupament natural dels infants. Ens sentim molt agraïdes a totes les persones que han fet possible aquest curs, des de les famílies, infants, acompanyants, voluntàries i personal de neteja. Sense la implicació i el compromís de totes La Caseta no seria possible. 

I seguim amb la mateixa il·lusió i entusiasme de cara al curs vinent, que tingueu bon estiu!


Equip de La Caseta, Equip de Tardes i Equip de La Petita Caseta

Propostes d’aigua